Nordkorea – Myte og virkelighed

  • Loretta Napoleoni
  • Politisk analyse
  • 256 sider
  • ISBN 9788793844001


Politisk analyse

Nordkorea er verdens mest lukkede land. Alligevel har de fleste af os en opfattelse af landet, dets befolkning og dets styre. Men holder vores opfattelser? Hvad er fakta og hvad er myte? 

Nordkoreas placering i centrum af verdenspolitikken, stridighederne med USA om landets kernevåbenprogram – hele sikkerhedssituationen såvel på den koreanske halvø som globalt – gør det vigtigere end nogensinde at vide mere om det lukkede land.

Mystikken er massiv. Nordkorea har siden den kolde krig i 1950’erne fremstået som indbegrebet af en dystopisk samfundsorden. Selv Irak og Libyen – inden diktatorernes fald – opfattes som mindre totalitære regimer end Nordkorea.

Denne bog fortæller Nordkoreas historie gennem de seneste hundrede år. Forfatteren beretter om uafhængighedskrigen og befrielsen fra japansk kolonisation, om Koreakrigen – 1950’ernes borgerkrig mellem Nord og Syd – og om våbenhvilen, der ikke blev – og aldrig er blevet – en fredsafslutning. Bogen beskriver, hvordan Nordkorea i flere tiår efter krigen, helt op i 1990erne plages af sult og hungersnød, forfatteren følger Kim-dynastiets udvikling, udforsker statsideologien juche, afdækker elitens korruption, fortæller om fjendskabet mellem USA og Nordkorea, om missilkrisen, om krig i cyberspace.


Om forfatteren

Loretta Napoleoni er italiensk økonom, journalist og forfatter til flere bøger. Hun er ekspert i finansieringen af terrorismenetværk og den globale terroristøkonomi. Hun er rådgiver for mange regeringer og internationale organisationer i spørgsmål om terrorisme og penge-hvidvaskning. På dansk er tidligere udkommet bøgerne Islamisk stat og Menneskekøbmænd (om gidseltagning og menneskesmugling som milliardindustri).