Om forlaget

Epilog forlag er oprettet juni 2019 af Claus Clausen, som også for 45 år siden grundlagde forlaget Tiderne Skifter, hvorfra der gennem årene blev sat mere end 1500 nye udgivelser på det litterære landkort i Danmark. Epilog er som navnet angiver en epilog i kølvandet på Tiderne Skifter, ikke en fortsættelse men en efterskrift.

De første fire udgivelser udkom i juni og august 2019. To oversættelser: En øjenåbnende bog om det lukkede diktaturland Nordkorea, en ætsende vittig novellesamling af en ung palæstinensisk forfatter. Og to danske: en roman og en essaysamling. Læs om dem her på hjemmesiden, for i dansk presse blev de alle fire stort set forbigået. Forfatterne var  Loretta Napoleoni, Mazen Maarouf, Nina Bolt og Ulrich Horst Petersen.

Epilog fortsætter og håber på at forlagets nye udgivelser i oktober og november 2020 vil blive mere synlige i den danske litterære offentlighed og nå frem til de mange læsere, de fortjener. I oktober udkommer:

Ulrik Gräs med “Galgenfugle”, en samling alvorsmuntre noveller om mennesker, unge og ældre, især mænd men også kvinder, udstødte, afviste og forladte, utilpassede enegængere, særlinge, drømmere og fantaster.

Sidsel Falsig Pedersen udgiver en lille,  stilsikker og intens roman med den underfundige titel “Svaret kommer med posten”. En både sørgmunter og kafkask skildring af en – navnløs – kvindes forsøg på at finde mening og tilpasse sig nogle uigennemskuelige livsregler som det altomsluttende kontor, hvor hun er ansat, kræver. Et stille, bevægende og underspillet portræt af en kvinde der er ude af sync med verden.

Marie Darrieussecq begynder sin nye roman – hendes syvende på dansk – midt ude på Middelhavet, hvor Rose og hendes to børn befinder sig om bord på et  krydstogtskib i juleferien. En nat standser det enorme cruiserskibs motorer for at  komme en båd med flygtninge til undsætning. Tose er psykolog og tilbyder sin hjælp. En bestemt handling kommer til at binde hende og en ulkedsaget, afrikansk dreng sammen. “Over havet under jorden” er en roman om migration, men den handler om mere – dybest set er det en historie om hjælp. Om at turde hjælpe og bede om hjælp.

Geert Mak er i Danmark først og fremmest kendt af mange læsere for sin store, internationale bestseller “Europa – en rejse gennem det 20. århundrede”. Hans nye bog “Store forventninger. Europa 1999-2019” er en fortsættelse. Som, dens undertitel fortæller tager den tråden op hvor forgængeren sluttede – i 1999.
Mak beskriver i suveræne rejsereportager på kryds og tværs af det europæiske kontinent atmosfæren og stemningen omkring århundredskiftet, den optimisme der herskede, men som efterhånden forsvandt – følelserne i forbindelse med euroens indførelse, følgerne af angrebet på Twin Towers, forholdene i Østeuropa og Rusland, bankkrisen, USA, Nordeuropa versus Sydeuropa, flygtningene og det tumultariske Brexit.Vidende, veloplagt, underholdende. Ingen anden der skriver nu om vores kontinent er mere værd at læse.

Michael Krüger er tysk, f. 1943, igennem en menneskealder leder af det markante og prestigefyldte forlag Hanser Verlag og udgiver af litteraturtidsskriftet Akzente. Men sideløbende med forlagsvirksomheden har Krüger skrevet en lang række fremragende digtsamlinger. Han anses for at at høre til i efterkrigstidens superliga i tysk poesi. Digtsamlingen “Omstilling af tiden” er kongenialt oversat til dansk af forfatteren Janne Teller.