Store forventninger
Europa 2000-2020

  • Store forventninger
    i Europa 2000-2020
  • Af Geert Mak
  • 608 sider.
  • Pris 399,95 kr.
  • ISBN 978-87-93844-07-0


Analyser og rejsereportager

Geert Maks store, internationale bestseller Europa – en rejse gennem det 20. århundrede var en inspektionsrejse: Hvordan stod det til i årtusindskiftets Europa? Det var også en rejse i tiden: Geert Mak ville finde og følge de spor, som det 20. århundrede har efterladt på vores kontinent. Bogen udkom på dansk i 2010. Nu får vi den indlysende efterfølger.

Store forventninger retter søgelyset mod det 21. århundredes første to årtier. Geert Mak beskriver atmosfæren og stemningen omkring årtusindskiftet, den optimisme der herskede men som efterhånden forsvandt. Hvad skete der?

Europa trådte over tærsklen til et nyt århundrede fuld af tillid og optimisme. Den kolde krig var forbi, den økonomiske vækst fortsatte uformindsket, arbejdsløshedsprocenten var uhørt lav. Aldrig før havde det gået borgerne i den vestlige verden så godt.

Mesterligt kombinerer Geert Mak igen sin omfattende viden og øjenåbnende analyser med suveræne rejsereportager. Bogen undersøger følelserne omkring euroens indførelse, konsekvenserne af angrebet på Twin Towers i New York, situationen i Østeuropa og Rusland, finanskrisen, flygtningestrømmen, Brexit. I en omfattende epilog reflekterer Mak over corona-pandemien og dens konsekvenser. For vores generationer nyt og ukendt terræn. Hvor befinder vi os? Hvor fører det hen?

”Læs den i en lænestol, mens vi alligevel ikke rigtigt må rejse, og luk en gang  imellem øjnene, og drøm dig på roadtrip ud i Europa. Du vil nyde det.”
★★★★★ – Jyllands-Posten

”Bogens store styrke er, at så umådelig mange almindelige, men spændende, farverige, intelligente og skarpsindige mennesker får ordet.” – Politiken

”I land efter land gennemgår Mak de accelererende forfaldstendenser,der satte ind under og efter den radikaliserede liberalismes hærgen fra årtusindes begyndelse.” – Information


Om forfatteren

Geert Mak (f. 1946) er journalist og forfatter. På dansk er ud over Europa – en rejse gennem det 20. århundrede udkommet Min fars århundrede, En hund på en isflage og USA – en rejse.

Pressen skrev om Europa:

»Årets allerstørste læseoplevelse og et uomgængeligt hovedværk om vores verdensdel.«
Information

»Geert Mak er den historielærer, vi alle burde have haft.«
Financial Times