Tyngdens Kraft

  • Tyngdens kraft
  • Biografisk roman
  • Nina Bolt
  • 256 sider
  • Pris: 280 kr
  • ISBN 978-87-93844-10-0
  • Udgivelsesdato:
    fredag den 14. maj 2021


Biografisk roman

I Danmark er Simone Weil ukendt for de fleste. Men hvem var hun – denne biografiske romans hovedperson? Hun var fransk, blev født i 1909 og døde i eksil i 1943. Hun var ikke alene en af datidens mest omtalte filosoffer, hun var også politisk aktivist.

Uddannet på et eliteuniversitet i Paris begyndte Simone Weil som ung at arbejde på fabrik og som landarbejder. Hun blev aktiv i fagbevægelsen, var med i den internationale brigade under Den Spanske Borgerkrig og derefter i modstandskampen mod nazisterne. I hendes sidste år kom kristendommen i tiltagende grad til at få betydning for hende, og hun oplevede en åndelig vækkelse. 

I foråret 1943 sidder den unge filosof på et kontor i London. Hun arbejder på en rapport for den franske eksilregering. Sammen med sine forældre er hun året forinden flygtet til New York på grund af nazisternes jødeforfølgelser. Men der kunne hun umuligt blive. Hun vil fysisk ind i kampen mod nazismen og har anmodet om at få en farlig mission i Frankrig, helst som faldskærmsudspringer

Tyngdens kraft er baseret på Simone Weils liv som det er beskrevet i hendes bøger, dagbogsnotater og breve. 

Pressen skrev:
”Et stærkt indlevet fuldskalaportræt – skrevet med suverænt håndelag og interesse for Simone Weils invaliderende idealisme. … Nina Bolts personportræt er skrevet med stor finsans for den filosofiske fribytters komplicerede natur.”
Weekendavisen


Om forfatteren

Nina Bolt har skrevet en lang række romaner. Senest udkom Solisten (2020). Pressen skrev bl.a.

”Nina Bolts fine roman er en indgående skildring af en kvinde, der får sin identitet og sit livsgrundlag sat på prøve, da hun ikke længere kan yde sit ypperste inden for musikken.”
Politiken

”Nina Bolt beskriver i Solisten smukt og bevægende, hvordan Anna er faret vild i sig selv i jagten på det perfekte fløjtespil … Et troværdigt bud på, hvordan vi alle kan miste os selv i jagten på
perfektion.” – Tidsskriftet Epsilon