Store forventninger
Europa 1999-2019

  • Store forventninger
    i Europa 1999-2019
  • Af Geert Mak
  • ca. 560 sider.
  • Pris 350 kr.
  • ISBN 9788793844070

Store forventninger er fortsættelsen af den enormt succesrige Europa – en rejse gennem det 20. århundrede, som udkom på dansk i 2013 – og trykt i adskillige oplag. Senere blev tv-serien i 12 afsnit og med Geert Mak i hovedrollen som
fortæller sendt i flere omgange på DR2.

Europa handlede om det 20. århundrede, og hvordan den i mange henseender grufulde periode, præget af to verdenskrige, har formet os. Store forventninger handler om de to første årtier i det 21. århundrede. Den nye bog, som på få måneder har solgt 160.000 eksemplarer i Holland, tager tråden op, hvor Europa sluttede – i 1999.

Mak beskriver i suveræne rejsereportager på kryds og tværs af det europæiske kontinent atmosfæren og stemningen omkring århundredskiftet, den optimisme der herskede, men som efterhånden forsvandt – følelserne i forbindelse med euroens indførelse, følgerne af angrebet på Twin Towers, forholdene i Østeuropa og Rusland, bankkrisen, USA, Nordeuropa versus Sydeuropa, flygtningene og det tumultariske Brexit.


Om forfatteren

Geert Mak (f. 1946) er journalist og forfatter. På dansk er ud over Europa – en rejse gennem det 20. århundrede udkommet Min fars århundrede, En hund på en isflage og USA – en rejse.

Pressen skrev om Europa:

»Et mesterværk . . . Bogen samler hele kontinentet og hele århundredet.« – POLITIKEN.

»Årets allerstørste læseoplevelse og et uomgængeligt hovedværk om vores verdensdel.«
INFORMATION.

»Geert Mak er den historielærer, vi alle burde have haft.«
– FINANCIAL TIMES